Ik wil een bedrijf beginnen

Servicesite voor startende ondernemers

Online boekhouden voor startende ondernemers.

2) Zelf je administratie doen:

Dit houdt in dat je als ondernemer wekelijks (dagelijks?) jouw administratie moet bijhouden, inboeken, lonen moeten berekenen en de Btw. aangeven.

Dit zou je kunnen doen met het online boekhouden van Virtueel Finance. Het voordeel van dit programma is dat er een online en telefonische helpdesk is met AA Accountants voor support.
De Accountant kan je helpen bij onderdelen waar je zelf niet uitkomt. Ook kun je bepaalde onderdelen gaan uitbesteden, je kunt als ondernemer zeggen het inboeken van de administratie doe ik zelf maar de jaarrekening besteed ik uit. Ditzelfde zou je ook kunnen doen met de eventuele loonadministratie.

Het voordeel is dat je op de Accountantskosten kunt besparen en dat je op deze wijze goed bij jouw onderneming betrokken blijft. Een nadeel is dat het toch wel veel tijd in beslag kan nemen, dit is tijd dat je geen declarabel werk kunt uitvoeren. Ook moet je als ondernemer er voor waken niet alles uit kostenbesparing zelf te willen doen.

Een AA Accountant heeft veel expertise in huis dit veelal door jaren lange ervaring in het MKB. Een AA Accountant moet aan hoge kwaliteit eisen voldoen, zo moeten AA Accountants jaarlijks diverse opleidingen en trainingen volgen. Dit wordt middels een punten systeem (PE punten) bijgehouden en getoetst door de brancheorganisatie NOvAA.
Een AA Accountant zou middels de kennis die zij hebben ook geld kunnen opleveren en besparen. Hier moet je als ondernemer een goede balans in vinden.

 

© ik wil een bedrijf beginnen